Over ons

Wij zijn een kleine hobby cattery gevestigd in het noorden van Limburg tussen Venray en Nijmegen aan de Duitse grens met enkele nestjes per jaar voor de echte Bengaal liefhebbers. Als Klein meisje heb ik altijd heel veel liefde gehad voor dieren, vooral katten en honden zijn altijd mijn favoriet geweest. Opgegroeid in een gezin waar eigenlijk dieren niet zo geliefd waren, en zeer zeker niet welkom waren, nam ik als klein meisje toch alle zwerfkatjes en hondjes mee naar huis.Tot mijn grote verdriet moest deze ook vaak weg. Mijn ouders zochten een goed huisje en ging ik ze dan vaak ook daar opzoeken. Het liefde voor dit geweldige ras is ontstaan in 2014. Op een dag dat ik een tussenuur vrij had op school , en ik achter een computer katten ging googelen. Ik kwam op een bengaal uit en ik wist niet wat ik zag. Ik wilde alles over het ras weten, er volgde uren en dagen van googelen, een ding stond vast , ik moest een hebben !! Hoe veel ik over las hoe meer mijn liefde en bewondering groeide, toen stelde mijn toenmalige vriendje om zelf ermee te fokken.

Hij zei jij bent zo goed met katten, je weet zo veel van katten , waarom ga je niet fokken? Het idee ontstond toen, maar het uitvoeren daarvan was een uitdagende weg. In 2018 had ik mijn eerste fokpoesje gekocht bij cattery Amoracia waar we tot de dag van vandaag nauw samen mee werken .Hierna heb ik de mogelijkheid gekregen om twee poezen uit Canada over te nemen. In 2019 was mijn eerste nestje geboren.

Inmiddels bijna 15 jaar laten genieten  wij nog iedere dag enorm van onze Bengalen. Veel mooie en minder mooie momenten meegemaakt, veel geleerd gaan de jaren, maar hierdoor is onze passie niet minder om geworden. Wij hopen nog lang door te gaan met het fokken van dit bijzondere ras, zodat wij zelf nog lang van Bengalen kunnen genieten maar ook vooral om ons steentje bij te dragen in het behoud en de ontwikkeling van dit mooie ras. Wij fokken alleen met gezonden lijnen, onze katten worden getest op FELV/ FIV/ Pra-b/PK-def /HCM/ PKD/ CIN/ PK-def en PL.

Wij zijn aangesloten bij:
The International Cat Association (TICA)
Cats and Tulips (Dutch TICA)
Belgian Cat Fanciers (BCF)

Junglemagic is een gesloten cattery, onze katers zijn niet beschikbaar voor buitendekkingen.

Tenslotte, ons hart is door dit geweldige en bijzondere ras veroverd. Een Bengaal is een aparte belevenis en is moeilijk uit te leggen. We kunnen ons leven niet meer zonder ze voorstellen.

Mocht u nog vragen hebben over kittens of het Bengaalse ras of een keer kennis willen maken met onze Bengalen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent dan ook altijd welkom om ons geheel vrijblijvend te komen bezoeken onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kunt dan meteen een indruk krijgen van onze cattery en kijken of het “klikt”. Verder nodigen wij u uit om onze site rustig te bekijken.